foto warzywa
CMS - treść

Witamy wszystkich, których praca lub pasja znajduje się w obszarze sztuki i technik kulinarnych.

 

Swoją ofertę kierujemy do całej branży gastronomicznej, hotelarskiej i pokrewnych, a przed wszystkim do tych z Państwa, którzy szukają klientów i nowych metod dotarcia do nich. Stworzyliśmy pierwsze w Polsce na taką skalę miejsce, w którym można: uczyć się, wymienić doświadczenia, doskonalić lub zaprezentować swój talent, wiedzę, produkty usług. Dajemy Państwu nową przestrzeń możliwości zdobycia klientów, zaprezentowania swojej oferty i budowania świadomości marki.

Dzięki Centrum Techniki Kulinarnej docierają Państwo bezpośrednio do swojej grupy docelowej, mając szansę efektywnego edukowania i przekazywania informacji swoim potencjalnym odbiorcom. Oddajemy do Państwa dyspozycji największą w Polsce gastronomiczną salę szkoleniową z profesjonalnie wyposażonymi stanowiskami treningowymi, wzorcowym zapleczem gastronomicznym, widownią, salą konferencyjną i wygodnym parkingiem.

Festiwale kulinarne, prezentacje produktów, pokazy kulinarne, testy, konkursy, szkolenia, warsztaty kulinarne, konferencje, programy telewizyjne, degustacje, wykłady… jesteśmy otwarci zarówno na tradycyjne, jak i nowe, niekonwencjonalne formuły współpracy i realizacje Państwa pomysłów i projektów. Szkoła gotowania CTK to swoista akademia kulinarna, w której nauka gotowania jest przyjemna i pozwala dostrzec nowe horyzonty kulinarne. Kurs gotowania jest indywidualnie przygotowywany w zależności od potrzeb klienta.

Z centrum szkoleniowego mogą Państwo skorzystać zarówno komercyjnie, bez udziału wizerunkowego naszej marki, jak i zaproponować nam współpracę partnerską, patronacką lub współorganizację eventów i wydarzeń specjalnych.

Na ponad 700 m2 wentylowanych i klimatyzowanych pomieszczeń znajdują się praktycznie wszystkie urządzenia niezbędne w technologii kuchni. Stanowiska do szkoleń praktycznych zostały funkcjonalnie przystosowane do prezentacji i treningu wszelkiego rodzaju technik kulinarnych. Do ich wykonania użyto najwyższej jakości stali nierdzewnej i nowoczesnej technologii produkcji. Korzystając z Centrum Techniki Kulinarnej, mają Państwo okazję korzystać z prostych narzędzi i urządzeń kuchennych jak i bardzo profesjonalnych sprzętów takich jak: piece konwekcyjno-parowe, schładzarki szokowe produkcji Dory Metal i Krometu.

Na sali znajduje się widownia z 48 miejscami siedzącymi i wygodnymi pulpitami do notowania. Do dyspozycji Państwa oddajemy także wzorcowe zaplecze gastronomiczne, tak, aby każdy zainteresowany mógł poznać zasady tworzenia i projektowania profesjonalnej kuchni, oraz salę konferencyjną wyposażoną w bar kawiarniany. Centrum Techniki Kulinarnej wyposażone jest sprzęt monitorujący audio-video, który w trybie rzeczywistym umożliwia elektroniczny przekaz i rejestrację pokazów i szkoleń, z możliwością relacjonowania przez Internet. Rozwiązanie to daje możliwości uczestniczenia w kursach będąc praktycznie w dowolnym miejscu na świecie.

Dzięki narzędziu jakim jest Centrum Techniki Kulinarnej mogą Państwo wyznaczać trendy kulinarne, zaprezentować ofertę nowych produktów, usług, rozwiązań, technologii, szkolić przyszłych szefów kuchni, poznać możliwości innowacyjnych urządzeń, metod gotowania, pieczenia, serwowania, składników potraw i wiele innych… otwieramy przed Państwem zupełnie nową przestrzeń możliwości… do dowolnej aranżacji.