foto warzywa
CMS - treść

Warsztaty dla profesjonalistów: Sous vide z Marcinem Jablońskim

Już 15 lutego zapraszamy na warsztaty kulinarne dotyczące zalet przygotowywania dań metodą sous vide. Spotkanie obejmuje część teoretyczną (metody gotowania, dobór sprzętu), praktyczną (dostosowanie temperatur) oraz wykorzystanie olejów smakowych. Wspólnie omówimy i przygotujemy wyborne mięsa, ryby i frutti di mare, warzywa oraz owoce. Poświęcimy też moment na tematykę infuzji alkoholu i olejów smakowych.

Prowadzącym będzie Marcin Jabłoński. Jeden z najbardziej znanych i utalentowanych kucharzy, w tej części Europy. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach w Polsce i na Świecie. Pracował między innymi w Hotelu Bristol w Warszawie, restauracji Concept 13 należącej do Grupy Likus, a także w restauracji Hotel Cheato La Chafre Rozel Bay, Jersey w Anglii – nagrodzonej najbardziej prestiżową nagrodą w świecie gastronomii - Michelin Guide, top 200 restauracji *** rosettes. Polski kandydat do prestiżowego konkursu Bocuse d’Or 2013. Laureat między innymi Cup George Baptiste (Tokio), Cup George Baptiste (Meksyk).


Koszt uczestnictwa: 320 złotych brutto za osobę, wystawiamy FV.
Start 10:00, koniec 16:00.


Zgłoszenia zbierane do 9.02, pod adresem mailowym:
ctk@dora-metal.pl.